Kako Sunce funkcioniše na Ravnoj Zemlji?

Kako Sunce funkcioniše na Ravnoj Zemlji?

Da vidimo prvo kako nam objašnjava zvanična nauka što je to Sunce?

Preuzeto sa Wikipedije

 Sunce je zvijezda u centru našeg Sunčevog sustava. Ona je gotovo savršena kugla (razlika između ekvatora i pola je samo 10 km) i sastoji se od plinovite vruće plazme, koja je isprepletena s magnetskim poljima.[1][2] Promjer mu je oko 1 392 000 km, što je za 109 puta više od Zemlje i masu oko 2 ∙ 1030 kilograma, što je za 330 000 puta više od Zemlje, a to je 99,86 % mase cijelog Sunčevog sustava.[3] Sunčev je obujam 1,3 milijuna puta veći od Zemljina. Prosječne je gustoće 1 411 kg/m³ (oko 1/4 gustoće Zemlje). Sastoji se od ioniziranoga plina. Većina poznatih kemijskih elemenata otkrivena je i na Suncu. Po kemijskom sastavu ¾ mase Sunca čini vodik, dok je ostatak uglavnom helij, a manje od 2 % čine teži elementi kao što su kisik, ugljik, neon, željezo i drugi. U središtu Sunca, gdje se nalazi izvor energije i gdje temperatura doseže 15 milijuna kelvina, vodika je manje od helija. [4]

Prema spektralnoj klasi, Sunce spada u klasu G2V ili možemo ga zvati žuti patuljak, zato što je vidljiva svjetlost najizraženija u žutozelenom dijelu spektra, iako je sveukupno svjetlost sa Sunca bijela, zbog raspršenja svjetlosti u Zemljinoj atmosferi izgleda žuto na plavoj podlozi neba. Spektralna oznaka G2 pokazuje površinsku temperaturu, koja iznosi 5 778 K (5 505 °C), dok oznaka V pokazuje da je Sunce, kao i većina drugih zvijezda, u glavnom nizu (Hertzsprung-Russellov dijagram) i da stvara energiju nuklearnom fuzijom, pretvarajući vodik u helij.[5][6] U jezgri Sunca, svake sekunde izgori 4 300 000 000 kg vodika, pretvarajući se u helij. Iako su nekoć astronomi smatrali da je Sunce mala i beznačajna zvijezda, ispostavilo se da je Sunce svjetlije od 85 % zvijezda u Mliječnom putu, a većina zvijezda spada u crvene patuljke.[7][8] Apsolutna magnituda je +4,83, ali budući nam je Sunce puno bliže od ostalih zvijezdi, vidimo ga kao najsjajnije nebesko tijelo s prividnom magnitudom -26,74.[9][10] Vanjski dio Sunčeve atmosfere, koji zovemo korona, stalno ispušta dio plazme u svemir u obliku Sunčevog vjetra, kao struja električki nabijenih čestica koja se širi do otprilike 100 astronomskih jedinica (AJ – udaljenost od Zemlje do Sunca). Balon međuzvjezdane materije koju stvara Sunčev vjetar naziva se heliosfera: to je najveća neprekidna struktura u Sunčevom sustavu. Osim Zemlje i drugih planeta, oko Sunca kruže i asteroidi, kometi, meteoroidi, trans-neptunski objekti u Kuiperovom pojasu i čestice prašine. [11][12]

Kako se cijeli svemir širi, tako se i mi krećemo zajedno s našom galaktikom ili Mliječnim putem, prema zviježđu Vodena zmija i to brzinom od 550 km/s. Najbliža nam je zvijezda alfa Kentaur, koja je udaljena 4,2 godine svjetlosti.[13] Sunčev sustav se okreće oko centra Mliječnog puta, koji je udaljen 24 000 – 26 000 godina svjetlosti i jedan puni krug napravi za 225 – 250 milijuna godina i taj period se naziva galaktička godina. Ako uzmemo u obzir kretanje naše galaksije Mliječnog puta i okretanje oko centra galaksije, onda rezultanta kretanja našeg Sunca je 370 km/s, u smjeru zviježđa Lav i Pehar. [14]

Srednja udaljenost između Sunca i Zemlje je 149 600 000 km ili jedna astronomska jedinica (AJ), što svjetlost prijeđe za 8 minuta i 19 sekundi. Energija koju prenosi Sunčeva svjetlost (Sunčeva konstanta) daje gotovo sav život na Zemlji, zahvaljujući fotosintezi, a ujedno pokreće vrijeme i klimu na Zemlji. [15]

Sunce je zvijezda glavnog niza (pogledati Hertzsprung-Russellov dijagram), spektralnog tipa G2, što znači da je nešto veća i toplija od prosječne zvijezde, no nedovoljno velika da bi pripadala takozvanim “divovima”. Životni vijek zvijezda tog spektralnog tipa je oko 10 milijardi godina, a budući da je Sunce staro oko 5 milijardi godina, nalazi se u sredini svog životnog ciklusa.

U središtu Sunca u termonuklearnim reakcijama (nuklearna fuzija) vodik se pretvara u helij. Svake sekunde u nuklearnim reakcijama sudjeluje 3,8 ∙ 1038 protona (vodikovih jezgri). Oslobođena energija biva izračena sa Sunčeve površine u obliku elektromagnetskog zračenja i neutrina, te manjim dijelom kao kinetička i toplinska energija čestica Sunčevog vjetra i energija Sunčevog magnetskog polja.

Zbog ekstremno visokih temperatura, tvar je u obliku plazme. Posljedica toga je da Sunce ne rotira kao čvrsto tijelo. Brzina rotacije je veća na ekvatoru, nego u blizini polova, zbog čega dolazi do iskrivljenja silnica magnetskog polja, erupcija plinova sa Sunčeve površine i stvaranja Sunčevih pjega i prominencija (protuberanci). Ove pojave nazivamo Sunčevom aktivnošću.

Budući se Sunce sastoji od plinovite plazme, ekvator se okreće brže od polova. Ta se pojava naziva diferencijalna rotacija i na ekvatoru ona iznosi 25,6 dana, a na polovima 33,5 dana. Budući da se i Zemlja okreće oko Sunca, nama se čini da se ekvator Sunca okrene za otprilike 28 dana (sinodički period vrtnje).[16] U tom periodu Sunčeva aktivnost iskazuje promjene utjecaja na Zemlju. Os vrtnje nagnuta je prema okomici na ekliptiku za 7,2°. Zbog toga nagiba Sunčeva se kugla ne vidi sa Zemlje stalno u istoj projekciji. Sjeverni mu je pol prema nama najviše nagnut u rujnu.

S obzirom na ostale zvijezde, Sunce se nalazi u populaciji I, što znači da je bogato teškim elementima i metalima (zlatom i uranijem), a to najvjerojatnije možemo zahvaliti eksploziji neke bližnje supernove. [17]

 

Ovo sve što navodi zvanična nauka je totalna laž. Sada pažljivo pročitajte osnove o Suncu koje su zabranjene u javnosti.

1. Sunce nije zvijezda.  Sunce je toplotna mašina koja radi na principu mikrotalasne pećnice. Sunce je tanjirastog oblika koje je udubljenom stranom okrenuto prema dolje. U središtu Sunca se nalazi mikrotalasni emiter koji je promjera cca 7 km. Sunce  je vanjskog prečnika cca 50 km.  Zamislite sada moć mikrotalasne pećnice koja ima emiter prečnika 7 km. 

Sunce ne proizvodi energiju nuklearnom fuzijom, da bi rasprostirao toliku toplinu, to je laž.

a. Šta to uzrokuje neograničenu fuziju.

b. Kako u ograničenom tijelu postoji neograničena materija za fuziju.

c. Kako usljed tolike temperature ta materija se ne rastopi i raspe usljed ogromnih sila kako su nam govorili.

Znači jedino točno objašnjenje su mikro talasi.

 

2. Vanjski dio Sunčeve atmosfere, koji zovemo korona, stalno ispušta dio plazme u svemir u obliku Sunčevog vjetra kaže zvanična nauka u debilanama poput današnjih fakulteta .

Eto, sad Sunce ne moze da drži dio plazme svojom gravitacijom , a navodno drži sva ostala tijela u sistemu. Shvatite da sve što su objasnili kada malo ozbiljnije sagledate vidite i sami da su to laži i prevare.

 

3. Brzina rotacije Sunca je veća na ekvatoru, nego u blizini polova. Hmmm kako sada to…

Kažu da ovo ne vrijedi na modelu heliocentrične Zemlje, a pazite sad na Suncu vrijedi da je brzina rotacije na ekvatoru veća nego u blizini polova. Još jedna laž koju mogu popiti samo one osobe koje ne razmišljaju sami svojom glavom. A uz to Sunce se ne vrti oko svoje osi.

 

4. Otkuda tako moćna sila da drži Sunce na određenoj putanji? Napokon dobro pitanje…

Da bi se stvorila promjenjiva elektro magnetska sila, treba električna energija. U slučaju modela Ravna Zemlja elektromagnetna sila je u biti sjeverni pol. Kao što vidite da bi elektro magnetizam držao ogromna tijela u određenim putanjama poput Sunca, Mjeseca i sl. treba ogromnu količinu električne energije. Imamo je neograničeno kao što je Tesla i kazao. Mi smo jedna velika baterija koja radi na slanu vodu, tj okeane. Anoda je  naš centar, a katoda je naša kupola koja je od metala i kristala. Pogledati video koji točno objašnajva od čega je kupola. VIDEO

Pametnome će biti jasne slike koja smo postavili uz ovaj tekst.

Video ispod pokazuje kako se stvara električna struja iz slane vode. Pogledajte!

Video ispod će vam pokazati još detaljniji primjer. Obavezno pogledati redom!

 

5. Kako to nastaju godišnja doba i kakve ima veze sa slanom vodom?


Znači sva nebeska tijela se krecu oko sjevernog pola na određenim putanjama ovisno o svojoj težini i materijalu.

Ako slanitet okeana oslabi onda se sva tijela na nebesima kreću u proširenoj putanji, jer je automatski oslabio i elektro magnetizam koji privlači ta tijela usljed njihovog kretanja i tada je recimo kod nas u EU zima. A kada se slanost mora poveća, tada je elektro magnetska sila jača i sjeverni magnetni pol privuče tijela na nebesima bliže sebi. Tada je u EU ljeto. Video iznad pokazuje tocno putanje Sunca i Mjeseca za jednu godinu.

 

6. Zaključak

a. Sunce nas grije mikro talasima.

b. Sunce se kreće pomoću elektro magnetne sile koja ovisi o slanosti okeana.

c. Naša Zemlja je jedna velika baterija koja je potrebna vrsti koja nas je stvorila. Mi smo jedan obični akumulator na sol.

 

NAPOMENA: Ovaj tekst će biti proširivan i dorađivan, pa nekad posjetite i pročitajte ponovo!

Uskoro izdajemo knjigu koja ce decidno objasniti ove principe kretanja i stvaranja energije koja je potrebna za kretanja tijela na nebesima.

Tekst napisao: Darko Pucola Marijanović autor knjige “ISTINA” 

Knjiga “ISTINA” http://hteam.org/1496-2/

 

____________________________________________

► VAŠA TV pratite na linku: http://www.vasatv.com/

► HTeam.org pratite na linku: http://www.hteam.org/

► VAŠA TV na facebooku: https://www.facebook.com/VA%C5%A0A-TV…

Vidme ► https://vid.me/VividLight888

DailyMotion ► http://www.dailymotion.com/VividLight888

Veoh ► http://www.veoh.com/users/FEChannel

Vimeo ► https://vimeo.com/user52570000

Forum ► http://flatearthforum.freeforums.net/

Facebook grupa Wheel of Life Flat Earth ► https://www.facebook.com/groups/38621…

Facebook stranica ► https://www.facebook.com/zemljajeravna

Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Flat Earth - Ravna Zemlja Sunce