Eksperiment: Da li se Sunčeva svijetlost odbija od Mjesec kao što tvrdi zvanična nauka.

Eksperiment: Da li se Sunčeva svijetlost odbija od Mjesec kao što tvrdi zvanična nauka.

Prvo da vidimo kako nas to uči zvanična nauka, profesori, knjige?

Kako Mjesec sjaji?

Mjesec ( lat. Luna) je prirodni zemljin satelit. To je zapravo i najbliže nebesko tijelo koje je udaljeno u prosjeku 384.400 km od Zemlje.

Ovo je nebesko tijelo za čovjeka dugo predstavljalo zagonetku, oko koje su se ispredale čudne i fantastične priče. Novija znanstvena istraživanja, a pogotovo američki program Apollo, i stupanje čovjeka na Mjesečevo tlo, doveli su do niza epohalnih otkrića i skinuli su veo tajni s ovog Zemljina susjeda.

Čovjek, šetajući uvečer, obično diže pogled prema Mjesecu i nehotice se pita zašto ovo tijelo sja ako nije zvijezda? Odgovor je posve jednostavan.To malo nebesko tijelo, koje se okreće oko Zemlje, obasjava Sunce. Ta svjetlost se k nama odbija s Mjesečeve površine i mi vidimo jednu stranu Mjeseca. Zanimljivo je da ta svjetlost s Mjeseca siže do nas za 1,25 sekundi.

Onu drugu stranu Mjeseca, poznatiju kao tamnija strana Mjeseca, vidjeli smo samo na fotografijama snimljenim za vrijeme programa Apollo jer se kao i sva ostala svemirska tijela, okreće oko svoje osi, a za jedan okret treba mu također približno 29,5 dana. To je razlog što je prema nama Mjesec okrenut stalno istom stranom, a drugu stranu („tamna strana Mjeseca“) sa Zemlje nikada nije vidljiva. Sunčeva svjetlost, koja obasjava njegovu površinu, stvara neobične posljedice. Četrnaest dana zrake padaju izravno i zagrijavaju Mjesečevu površinu do velike temperature, da bi potom je to nebesko tijelo izloženo hladnoći duge i tamne noći.
Izvor: https://e-kako.geek.hr/znanost/kako-mjesec-sjaji/#ixzz4qHYSduBj

Eksperiment je urađen u svrhu dokazivanju točnosti zvanične nauke koju ste pročitali iznad, gdje tvrde da se Sunčeve zrake odbijaju o površinu Mjeseca ka nama na površinu Zemlje.

  • Sunčevu svijetlost i sa njom i toplotu bi osjetili, jer kad se jaka svijetlost odbija od nešto mi je i osjećamo osjetilima, a pogotovo mjernim instrumentima toplote.
  • Tvrdimo da Mjesec emituje bijelu tj. hladnu svijetlost , gdje smo dobili još jednu sumnju u zvaničnu nauku
  • Zvanična stranica znanosti iz Hrvatske nam je postala sumnjiva što se tiče realnog znanja zbog dolje navedenog razloga

Eksperiment:

7.8.2017 na 8.8. 2017 naš radni kolega Ivan G. iz grupe istraživača Ravna Zemlja je malo čitao o ovim temama i naiđe na članak ” kako mjesec sjaji”. To ga je podsjetilo da je negdje čitao da je na mjesečini hladnije nego u sjeni Mjeseca.

Udluči da kupi uređaj koji mjeri i veoma niske promjene temperatura i izvrši za naš tim eksperiment sa kojim će da dokaže istinitost ove tvrdnje sadašnjih naučnika navedenih na zvaničnoj HR stranici znanosti.

Sljedećim mjerenjem pobijamo u potpunosti tvrdnju:

Mjesec je malo nebesko tijelo, koje se okreće oko Zemlje, obasjava Sunce. Ta svjetlost se k nama odbija s Mjesečeve površine

Zaprepastili smo se kad smo sproveli mjerenja topline Mjesečevih zraka u sjeni i direktno obasjanim površinama zida i drugih predmeta, na kojem smo utvrdili sljedeće:

  • U sjeni je toplije nego na diretno osvijetlenim površinama
  • Da se Sunčeva svijetlost odbija od Mjesec bilo bi toplije na direktno osvijetljenim površinama, što nam govori da se Sunčeva svijetlost ne odbija od Mjesec.

Evo i fotografija sa mjernog uređaja topline:

Slika 1 pokazuje mjerenja temperature na na fasadi

Slika 2 pokazuje podatke mjerenja temperature na povrsini stola

Ovaj Eksperiment može svatko probati i u komentarima napisati svoje računice.

Ova mjerenja smo poslali na gore navedenu hi-tech portal stranicu u komentaru i emailom. Rezultat je bio takav da nam se nikada nisu javili, a komentar odmah uklonili i zabranili našoj IP adresi da ponovo postavi upit. Shvatili su valjda da ne mogu odgovoriti.

___________________________________

Pronađite neke odgovore u našoj knjizi,

ISTINA

Paperback, 194 Pages
(2 Ratings)
List Price: $18.00
Price: $12.60
You Save: $5.40 ( 30% )
Prints in 3-5 business days
Kažu da je neznanje blaženstvo. I moram da vam kažem da se slažem sa tim. Htio bih da nikad nisam otkrio istinu. Sada znam! Ako napišem ovu knjigu možda ću se smiriti. Sve sam vam napisao što je potrebno za početak, a možda baš Vi koji je pročitate nekoliko puta shvatite i pišete dalje o ovoj nevjerovatnoj spoznaji. Knjiga će pomoći da shvatite istinu, ili osobi kojoj želite da je prenesete, a nemate moć ni volju objašnjavanja i rasprava, nego jednostavno je date da je pročita i vrati. Knjiga je vaš alat za ovu misiju koju smo dobili vjerom u istinu. Ova knjiga je napisana u preko 40 poglavlja koja su veoma kratka, i cilj je da vam izazove mozak na razmišljanje i shvatanje istine da je zemlja ravna.
Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Flat Earth - Ravna Zemlja Globus vs Flat Earth Mjesec Ostalo o Zemlji Tijela iznad Zemlje