Hvala Viktor Bogoevski na objašnjenju zakrivljenja sa njegovog viđenja stručnosti

Hvala Viktor Bogoevski na objašnjenju zakrivljenja sa njegovog viđenja stručnosti

Hvala Viktor Bogoevski na objašnjenju, originalan tekst:
Ćao narode,imam da kažem nešto jako interesanto o ovoj temi i ja sam do prije neke godine imao nejasnu sliku o izgledu Zemlje 100% ali moja prava profesija mi je povukla sumnju jos pre 10-tak godina, a zahtjeva poznavanje fizičke geometrije Zemlje da bi razumio 4-vti stupanj projektiranja dizanjnirana napredne ratne tehnologije i balistike.

Jer apsurdno je ne razumjeti jer kako je ta tehnologija strogo povezana sa astronomskim objektivnim fizickim i elementima kao i hemijski elementima da bi se testiralo i funcionisalo na temelju funkcionalnosti fizickih i hemijskih zakona.

Te ova profesija kao nauka o balistickim interkontinentalnim raketama kao i Periskop koj stotinama kilometra mjeri točnu poziciju broda ili podmornice koristeći geografsku širinu i dužinu predmeta udaljenost objekta u stepenima koliko je iznad ravne površine vode i u dubini da bi ga naciljao torpedom, a kako torpedni sistem ne posjeduje barem standardni modeli skoro svi,sistem za sketanje pravca dole-gore ,nego putuje ravo cak 100-tine kilometra pod 90-tim stupnjem da bi pogodio metu.

Znaci ako zakrivljene postoji onda periskop nece moći vidjeti metu jer bi na 100 km ako presmetamo u odnos radiusa zemljine kugle, koj je navodno 6371 km vodni horizont bi imao barijeru od 6200m. Logicno je da nema zakrivljenosti. Jer i ako vam je poznato da se nadmorska visina planinskih vrhova mjeri sa bilo koje tačke vodene povšine na planeti onda sa dalje točke na zakrivljenosti vodene povrsine bila bi razlicita nadmorska visina vrhova. I dodao bih poznajem umirovljenog bivseg Operativca CIA koj je bio zaduzen za pracenje,otkrivanje i lociranje mete preko satelita, naravno da ne smijem imenovati nikoga zbog bezbednosti, u povjerenju mi je objasnio da nikad nisu snimali ili fotografirali cijelu Zemlju, osim naseljena mjesta i tajne baze Antartika a dalje se nema sta vidjeti tamo je kaze mraz, tama oluje snjega i leda hiljadama kilometra.

Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Pisma čitatelja