O Airsoftu

O Airsoftu

NOVO: AIRSOFT- PRODAJA, SERVIS I PRIREĐIVANJE SIMULACIJSKIH SUSRETA!

Airsoft je taktička igra u kojoj se koristi zaštitna oprema i električne replike oružja koje ispucavaju plastične kuglice promjera 6mm. Igra se odvija tako da kroz zadani scenarij jedna ekipa pokušava eliminirati drugu i uz to izvršiti određenu misiju. Za razliku od paintballa vrlo je važan FAIR PLAY pošto pogodak ne ostavlja nikakav trag. Airsoft se igra u prirodi i ili na urbanim terenima, te uz eliminaciju protivnika je vrlo važna orijentacija, taktika, komunikacija, timska suradnja.

Scenariji:
Pripremili smo nekoliko scenarija koji se razlikuju po dinamici i trajanju igre, te veličini terena.
U airsoftu se razlikuju 2 stila igre koje igrači običavaju zvati arkadna igra i vojna simulacija (mil. sim.), stoga smo naše scenarije podijelili u 2 kategorije.

RAPID scenariji su specifični po tome što igrače dovode pred sam čin borbe i izvršavanje zadaće u borbenim uvjetima. Rekli bi „odmah u vatru“. Igra se na malom terenu, gdje je neprijatelj već u roku od nekoliko minuta u dometu puške i počinje izvršavanje zadaće i borba. Karakteristike takvih scenarija su dinamika, agresivnost, brzina, mali teren, te kratko vrijeme igre. Do izražaja dolazi utreniranost pojedinaca i uigranost tima.

COMMANDO I EXTREME scenariji se igraju na velikim terenima i traju po nekoliko sati, pa čak i dana u slučaju da se okupi društvo željno takve avanture. Naglasak je na ostvarenju zadaća. To su obično misije diverzantskog tipa, gdje je tim prikriven što je duže moguće i izvršava svoje zadaće bez da ga protivnički tim uopće otkrije. U ovakvim misijama dolaze do izražaja znanje i karakteristike poput strpljenja, lukavosti, navigacije u prirodi, prikriveno kretanje i izviđanje, kamufliranje, oštrina osjetila, intuicije itd… Na kraju scenarij obično završava konačnim obračunom između timova.

Sigurnost:
Airsoft replike su bezopasne uz ispravno korištenje propisane zaštitne opreme. Naočale su obavezan dio zaštitne opreme koje se ne smiju skidati sve do kraja igre.

Što izbjegavati:
Izbjegavati gađanje u glavu, osobito iz neposredne blizine. Fer je viknuti “bang” protivniku ukoliko ga imate kao sigurnu metu na neposrednoj udaljenosti, fer je i priznati takav postupak kao pogodak.

Skidanje naočala tijekom igre, ma koliko mirno bilo oko vas nije opcija. Ovakvo ponašanje je neodgovorno ne samo prema sebi već i prema suigraćima koji bi mogli imati velikih neugodnosti ukoliko vas ozljede zbog vaše neodgovornosti.

Airsoft replike nikako ne koristiti za gađanje ptica i drugih životinja. Jedina živa meta koju smijemo gađati je drugi airsofter sa zaštitnom opremom. Prije ispaljivanja hitca iz replike obavezno moramo biti sigurni da imamo 100% sigurnu i primjerenu metu, dakle uvjeriti se da je meta airsofter, a ne životinja ili zalutali civil.

Skupljanje i ponovna upotreba ispucanih kuglica je zabranjeno

Blind shot ili pucanje iza zaklona bez pogleda na metu je zabranjeno

Pogođeni ne smije pričati sa živim igračima dok se ne oživi, a živi igrači pogođene ne smiju ispitivati, ili namjerno pratiti radi otkrivanja baze i sl. Gestikulacije i pokazivanja također nisu dopušteni. Dakle bilo kakva komunikacija između pogođenog i živog igrača nisu opcija.

Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Airsoft