Reper BoB skuplja novac za satelit koji će dokazati je li Zemlja ravna ili okrugla

Autor velikih hitova ‘Nothing On You’ i ‘Airplane’ reper B.o.B. pionir je ravnozemljaštva u javnom prostoru i kao takav smatra da bi upravo on morao ostvariti sljedeći korak u rasvjetljavanju ove teorije.

GoFundMe kampanja ‘Show BoB The Curve’ (‘Pokaži BoBu zakrivljenje’) otvorena je radi prikupljanja novca za satelit koji bi odlaskom u orbitu trebao ili udariti u kupolu ili dokazati da je Zemlja okrugla. Sve bi trebalo biti javno emitirano, a postoje i nagovaranja da proces bude komercijalan pošto bi za isti privukli brojne fanove teorije i skeptike koji bi vjerojatno čekali na provokaciju. Neil deGrasse Tyson tako je ostvario ono što je zagovarao još tijekom njihove debate.

Fond se zasad puni dobrim tempom i za očekivati je da će ideja biti vrlo skoro i realizirana. U zajednici ravnozemljaša pretpostavlja se da bi otkriće da je Zemlja ipak okrugla moglo biti djelo obavještajne službe pa ni BoB više nije posve siguran i pouzdan kao njihov pripadnik već ga mnogi ocjenjuju kao ‘potencijalnog kolaboratora’ – jer po njima dokaza za ravnu Zemlju ima i više nego je potrebno pa daljnja istraživanja ne služe ničemu. Bit će ovo vrlo interesantan projekt kojeg ćemo pratiti i na našim stranicama…

Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Author: admin