Reper BoB skuplja novac za satelit koji će dokazati je li Zemlja ravna ili okrugla

Reper BoB skuplja novac za satelit koji će dokazati je li Zemlja ravna ili okrugla

Autor velikih hitova ‘Nothing On You’ i ‘Airplane’ reper B.o.B. pionir je ravnozemljaštva u javnom prostoru i kao takav smatra da bi upravo on morao ostvariti sljedeći korak u rasvjetljavanju ove teorije.

GoFundMe kampanja ‘Show BoB The Curve’ (‘Pokaži BoBu zakrivljenje’) otvorena je radi prikupljanja novca za satelit koji bi odlaskom u orbitu trebao ili udariti u kupolu ili dokazati da je Zemlja okrugla. Sve bi trebalo biti javno emitirano, a postoje i nagovaranja da proces bude komercijalan pošto bi za isti privukli brojne fanove teorije i skeptike koji bi vjerojatno čekali na provokaciju. Neil deGrasse Tyson tako je ostvario ono što je zagovarao još tijekom njihove debate.

Fond se zasad puni dobrim tempom i za očekivati je da će ideja biti vrlo skoro i realizirana. U zajednici ravnozemljaša pretpostavlja se da bi otkriće da je Zemlja ipak okrugla moglo biti djelo obavještajne službe pa ni BoB više nije posve siguran i pouzdan kao njihov pripadnik već ga mnogi ocjenjuju kao ‘potencijalnog kolaboratora’ – jer po njima dokaza za ravnu Zemlju ima i više nego je potrebno pa daljnja istraživanja ne služe ničemu. Bit će ovo vrlo interesantan projekt kojeg ćemo pratiti i na našim stranicama…

Share

Ostavite svoj komentar koji će nam služiti za povratnu informaciju o ovoj temi. Hvala.

komentara

Flat Earth - Ravna Zemlja Šta kažu poznate osobe